1/27/2009

Dari LUKUT ke Tanjung Biru





















26 Jan (Isnin)kemarin Skuad “D-d” mengatur langkah lagi…Kali ini ke Muzium Lukut, bukan apa sekadar mengimbau dan mengenal tokoh yang bertelingkah di Lukut yang juga melibatkan orang Melayu Selangor…. Sebelum menyelam ke swimming pool dan Selat Melaka…sempatlah saya dan Skuad "D-d" mengulangkaji Sejarah kota Lukut yang terkenal itu. Bagaimanapun desiran ombak Tanjung Biru cepat sangat menelan sejarah Lukut….

P/s Sejarah yang lama moleklah dikenang, yang buruk janganlah diulang yang baik pula jadikan panduan.

9 comments:

seri said...

ustaz, bestnye dholan dholan....

cikgu jawe said...

lukut ni kt N9 ye. hehe.. buta georafi.

org dulu2 awt suka gaduh2 eh.. :P

Ain said...

ustaz ittew...jauhnya jalan..dr utara ke selatan..comeinya anak2...

HABIHA69 said...

Salam Seri..
dholan-dholan mesti lar best..


Salam kang CJ
ek..ala..sajer jer CikgUstaz ittew..cuti lagi ker ari nih? yok lar dholan-dholan..

Salam Ain
Amvoi ko ngata aku jauh bejalan yek..yang ko tu gi jalan-jalan tepi pantai siap makan-makan daging panggang lagi...hi..hi..ada lagi tax daging panggang..nak sepinggan boleh? anak? Comel? like father like son..ekekeke...

en_me said...

ammvoiii, kang ustad tewwww..

HABIHA69 said...

Salam Kang Me..Tima Kasih lar dtg. cni...hari nih + semalam dah 4 ke 5 kali saya singgah-singgah kat N3 mu ittew...4 dan 5 kali jugelah saya dok nampak muka Yassir tewwww....bunyi En3 tu..mcm..majuk jer...jangan larrr...

Atikah said...

Salam ustaz... lama tak singgah kat sini... Nie baru betul2 cuti nie ustaz... :)

alisya_izzati said...

tg biru kat ner ekkk?

air kaler biru ek? :)

HABIHA69 said...

Salam Atikah....
Alhamdulillah dapat gak cuti kan...


Alisya izzati
TQ Ziarah Ustaz hari ini....hi..hi..tak kan kaler hijau....