2/06/2010

SASER NAMA MU TETAP TERATAS…







Mak..Ayah…jangan lah risau..along tak ada apa-apa biasa-biasa aje…

Ibu mana yang tidak risau, ayah mana yang senang duduk, ketika anaknya ambil keputusan PMR kan?, pagi-pagi lagi along mengadu kat Mak dan Ayah…Mak..Ayah Along tak yakinlah dengan result PMR pagi ni…aku pun teringat juga lepas abis along periksa paper BM nya, petang tu di asyik nak marking papernya sendiri…hasilnya Ayah sorokkan Paper tu dan kata kat along…yang dah sudah tu biarkanlah, kita tumpu pada paper yang akan datang itu lebih baik… tapi along tetap risau juga, jadi sampai hari ni paper tu ada ayah sorokkan kat pejabat….Telefon Handset berbunyi waktu tu Ayah tengah ada majlis Maal Hijrah…dengan hati yang berdetap-detup…Mak khabarkan Along dapat 8A….Alhamdulillah..menitis air mata ayah depan kawan-kawan, sampai sekarang ayah bersyukur…dan terus bersyukur…sesungguhnya Allah itu maha pengasih lagi penyayang… Anak ku kau telah mencatat sejarah untuk keluarga kita ..ayah berdoa agar Along terus maju Jaya…Arif, Asyraf, Aiman…bila lagi??? Petang tu..ayah Cuma sempat tempah KEK ala kadar untuk along….Tahniah Along…Ariff dan Ashraff nampak bersemangat dan ada sinar semangat baru di riak muka mereka berdua.

Mak..Ayah..Along dapat panggilan ujian UKKM di MRSM KKB…Jumaat 11/12/2009 Jam 2.00Petang…Hurmm…Tahniah lah Along, moga-moga tercapailah cita-cita Along nak ke MRSM…

Jam 12.30 malam 6/1/2010 bila Ayah dan Mak buka online SBP ayah masukkan nombor IC along dan nombor angka giliran…..Tahniah anda berjaya ke Sekolah Menengah Sains Seremban (SASER) … Rangkai kata baris-baris ayat itu membuatkan Ayah dan Mak jadi tidak keruan ketika itu , lalu sujud syukurlah ayah ….menitis lagi air mata Mak dan Ayah… syukur tak terhingga hanya kalimah Alhamdulillah menjadi sulaman kata-kata bila terlihat wajah Along yang sedang nyenyak tidur.

Sekarang Jam 12.30 malam ayah dan Mak menitiskan air mata lagi bila terkenangkan Along…. esok jam 10.00 pagi Mak dan ayah datang ye..minggu orientasi Tamat malam nih ayah…Insyaallah Along nanti Ayah, Mak, Ariff, Ashraff, Aiman akan datang..Mak akan masak makanan kegemaran Along…

Esok kami akan bergerak ke SASER Seremban….moga Along akan cekal dan kuatkan semangat ….SPM menantimu….kekalkan usaha…teruskan kecemerlanganmu Ayah dan Mak sentiasa berdoa untuk MU…

8 comments:

PINATBATE said...

Wah..! tahniah!
macamana agaknya along belajar sampai dapat 8A tu yer..bagilah rahsianya Ustaz..mana tau boleh appy kat anakku yang melompat-lompat tak karuan tu..;D

Atikah said...

Salam...

Tahniah buat along... semoga dpt mengekalkan kecermelangan dlm SPM akn dtg...

dilaOHdila said...

salam ustad
pertama nak ucapkan tahniah buat along
moga menjadi contoh pada adik2
along anak yang baik
doa abah dan mak insyaAllah...

ustad
nyangdi suwi orak ketok ki...
alhamdulillah umahey wes rajin menghupdate yo;-)

seri said...

Tahniah!!! Alhamdulillah..... Mudahan Along akan terus berjaya...

blackpurple @ jowopinter said...

Along hensem macam ayahnya juga.

Alhamdulillah. Semoga Along nejadi insan akademis yg bertaqwa.

ez said...

tahniah along..bangganya sy membacanye..tahniah ustaz..moga along menjadi anak yg soleh..
ustaz along encem la..bleh sy jadi menantu ustaz?heheh

dilaOHdila said...

tahniah buat along
moga jadi idola utk adik2 nanti
selamat belajar...........

Ruziawati Bukhari said...

salam.. tahniah walau sudah terlewat.. along anak yg bijak.. bertuah ibu mengandungkan along dulu.. tahniah bt abah dan ibu yg berjaya mendidik along..

bila nak update blog lagi??