1/20/2009

CATATAN RABU (21 Jan 2009)

CATATANKU SEBELUM PUKUL 1.00 TENGAHARI

R
Rakan-rakan kerja yang formal (Branch campus pun dah mula SMS dan Email tanya saya kenapa sekarang payah nak jumpa hebat sangat ke awak tu kat (main campus) tapi saya masih merahsiakan betapa saya ada rakan-rakan blogers yang selalu saya dapat berinteraksi tanpa batasan dengan u all semua. Rakan-Rakan blogers saya lebih memahami apa yang berlaku kan..kan…

A
Assignment pun makin melambak-lambak atas meja. Ahli-ahli Mesyuarat J/kuasa modul pembangunan Pelajar pun dah mula nak mesyuarat petang ni. Student saya di Applied Sciense pun call saya kenapa tak jadi ngajar subject HKR 112 saya bilang saya capek, jadi saya rehat 1 semester untuk buat refreshment silibus. Tugasan itu saya bagi kepada new lecturer…..alahai budak-budak tu nak mogok lar pulak….

B
Bizzi sungguh sekarang nih, dapat portfolio baru dalam tugas. Buat program utuk Jabatan, menulis artikel untuk jabatan, Editor untuk artikel ilmiah Jabatan. Ishh..BOSAN lah..Betul lah orang lama-lama ada pesan kalau bertuankan BOS muda “Green Horn” yang tak pernah rasa susah cam kawan-kawan zaman dulu-dulu pening lah lu...main arah sahaja..BOS Lama yang ada pulak bilang…Aku seniman tua, seniman jalanan…dah nak pencen…ehh Barrack Obama dah sah pun jadi Presiden US kan?

U
Untuk mu kawan-kawan bloggers, harini saya menulis lagi di N3 ini..setelah dah lama pancit..lepas nih pun tak tahu lah lagi mampu atau tidak nak menulis di sini. Undangan kahwin (jemputan kahwin) ada 2 tak lah banyak tapi kat “U” (Utara) Jeniang …kata hati berat untuk pergi…Untuk emak lama dah tak jumpa (2 minggu) nanti lepas raya Cina balik dari Utara “kita” balik kampong “Bibik” kat umah tu pun dah membebel kenapa bapak enggak balik-balik jengok ibunya?... Jam 6.00 ke UM jumpa Supervisor Tesis…peh..macam superman lah harinih.

P/S KAWAN SAYA BILANG RABU YANG RANGGI

11 comments:

en_me said...

me rakan bloggers tewwww.. salammmz rabu kang ustad

seri said...

Salam Ustaz, nampaknya kesibukan ustaz mengalahkan PM kita hehehe

HABIHA69 said...

walaikum Salam Kang Me...Salam Rabu juger Kang ME..fewwwwwiit...

Seri...ape boleh buat...
wei..atikah ngan Ain tu teringin nak makan ikan patin masak tempoyak masakan mu...(Ustaz agak aje..i'am sorry)

Ain said...

Ustaz itteww...makin bz nampak..jgn la smpi blog ni bersawang ye.

Atikah said...

Salam ustaz... sibuk bebenor yer... :). Betul tu ustaz... nak sangat merasa ikan patin si seri. mesti powernya... :)

Atikah said...

Salam ustaz, sibuk bebenor yer... :). Memang teringin nak makan ikan patin si seri tu... jangan tak tau, seri tu pandai masak tuh... :) Jangan marah yer seri...

HABIHA69 said...

Salam Ain :)
Salam Atikah :)

Wahhhh kau orang ber-2 menyerang N3 Ustaz ari ni ye...Atikah sampai double shoot twu..takpelah...kan janji Rabu nih masih lagi ceria dan ranggi gittew....Ain pun kelihatan semakin sebok kan....Alhamdulillah moga langkah kita ke hari esok diberkati Allah Selalu..amin.

Pok Li said...

Sudah terlepas dari kesibukan. Merdeka. Merdeka. Merdeka.

HABIHA69 said...

Amvoi...Pok Li..kuat sangat jerit tu....seronok nye lah kan.....

dilaOHdila said...

USTAD
KABAREYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
WES SUWI ORAK ERROH IKI
KOK SEBBOK MBANGGET TOH USTAD
OPO DOLAN ADHOH YO.....

MOGO DIPARINGI SELAMET yO USTAD
pSSTTTT USTAD
dHULOR KOTA IKIDINO YANG KELANTEN (uhuhuhu)

HABIHA69 said...

Dilla...waras ker?...aku melebu areng N3 kak PinatB iki dhino tapi kok di reject...ngopo toh?..opo pun keswoon lah sudi areng N3 aku iki...aku seko isuk tekan sore iki ngences wae ndelok pitik panggang nang N3 mu kue...