11/02/2008

AKU NAK JADI TUAN TANAH...




Minggu ini aku pergi tengok tapak tanah kebun yang hendak dijual kepada aku dengan harga RM 150,000 lebih kurang 1 ekar ½ , setelah aku melalui Tol 60sen aku pun masuk ke jalan yang dimaksudkan, namanya jalan Hj. Hashim



Niat asal beli tanah ni ialah nak buat projek Tanaman Nangka Madu, tapi tak tahu lah jadi ke tidak bila melihatkan Rumah kat kiri kanan kebun yang nak dijual tu cantik-cantik macam Rumah yang aku selalu mimpikan sebelum ini, tapi bukan macam mimpi en. ME yang tengah menjejakki Ahmad samerin jutawan more jutaria tu…Ganaz sangat mimpinya…tak basuh kaki la…tue.. Mie ,Niat nak tanam nangka Madu tu takut-takut tak menjadi sebab maklumlah bila sembang-sembang dengan jiran sebelah tanah yang nak aku beli ni rupa-rupanya sebangsa yang berlayar dengan kapal Star Cruise….satu masa dulu apa lagi medang-medang dan ngelenteng lah aku…di rumahnya lalu diajaknya aku bermastautin sahaja di sini…tinggalkan sahaja hiruk pikuk kota..lagi pun tempat kerja aku tak jauh sangat katanya hanya 22 KM sahaja. Masjid pulak tengah di naiktaraf…ada Chance katanya kalau aku nak jadi Nazir Mesjid…"engko sek lah wak" kataku …maka betapa kehangatan layanan dan kemesraan bangsa Jawa aku rasakan lagi hari ini…betullah Jawa memang Best…

5 comments:

en_me said...

waduh kang, arek tuku kebon yo kang.. sugeh sugeh banget kue..

HABIHA69 said...

Alhamdulillah...Amin...Amin...Amin..Ya Robbal alamin...allahumma taqobbal Ya Allah...

blackpurple @ jowopinter said...

Kebon nyaie-ku nang kampung emboh opo ceritone agak'e. Ora eneng sopo arek ngerjakne.

:D

HABIHA69 said...

biasalah tu kang JP, tengah sebok tentulah takde masa nak ke kebun...apa pun kebun yang semak tu lah petandanya kebun kita kan...kan..kalau yang bersih je tu...faham-faham ajelah...tu kebun orang sebelah tuuuu...kih..kih..

dilaOHdila said...

salam kak...., Tq:-)
Aku delok umah kg Tepi jendelo kuwi kok maleh kelingan kg halaman Yo kak. Ndahney apik eey umah2 kuwi.